perjantai 1. huhtikuuta 2016

Hyvinvointia lukion kursseilta


Pääsin mukaan tyttöjen liikuntakurssin LI3 Virkisty liikunnasta tunnille, joka pidettiin Villa Mandalassa. Sonja toivotti meidät tervetulleiksi. Ihanan valoisa tila, joogamatot ja violetit polsterit odottivat valmiina.

Sonja piti hyvinvointiluennon, joka käsitteli stressiä ja nuorille naisille niin yleisiä riittämättömyyden tunteita. Luento oli viisas: Sonja painotti sitä, kuinka tärkeää on hyväksyä itsensä ainutkertaisena yksilönä. Me kuuntelemme niin herkästi ulkopuolelta tulevia vaatimuksia, että unohdamme kysyä itseltämme, millainen minä haluan olla. Sonjan ystävät - jotka ovat 20 vuotta vanhempia kuin kurssilaiset - olivat miettineet, mitä sanoisivat lukioikäiselle itselleen. Uskon että ne neuvot osuivat ja upposivat kuulijoihinkin.

Lopuksi oli joogaa, ihanaa ja rentouttavaa flow-joogaa.

Lukiossa on monia muitakin hyvinvointia edistäviä kursseja, kuten äikän luovan ilmaisun kurssit, verkkolehtikurssi, Drama in English, leirikoulut, liikunnan, kuviksen ja musiikin kurssit sekä tietysti kaikki ne kurssit, joilla lisään omaa osaamistani ja pystyvyydentunteitani. Arjen keskellä virkistäviä keitaita on ruokailun lisäksi kuraattori Michaelin pitämät rentoutustuokiot, shakkihetket, biljardi, pingis ja tietysti kavereiden kanssa hengailu jne.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti