torstai 7. huhtikuuta 2016

Etsi vahvuutesi - voit paremmin ja opit helpommin!


”Jos oppilaat kulkevat kouluvuodet läpi, ilman että ymmärtävät, missä ovat hyviä ja mitkä ovat heidän vahvuutensa, jää samalla uupumaan paljon oppimisen kokemuksia, mahdollisuuksia, itseluottamusta ja uskoa itseen.”
Kaisa Vuorinen, erityisopettaja 
(lisää Kaisan ajatuksia)

Myönteiset tunteet edesauttavat oppimista, ongelmanratkaisukykyä ja jopa fyysistä terveyttä. On selvää, että myönteiset tunteet ovat hyvien kaverisuhteiden perusta. Entä jos myönteisiä tunteita ei ole? Tai tuntuu, että elämässä ei ole mitään sellaista, mikä auttaisi tuntemaan myönteisiä tunteita? Ei hätää! Myönteisiä tunteita voi vahvistaa ja lisätä harjoittelun avulla.

Itsetuntemuksella on tärkeä osa myönteisten tunteiden harjoittelussa. Puhutaan luonteenvahvuuksista, joita meillä kaikilla on ja joiden tunnistaminen on oleellista. Suomalaiseen kouluun on vauhdilla tulossa luonteenvahvuuksien tunnistaminen ja vahvistaminen. Puhutaan positiivisesta pedagogiikasta. Luonteenvahvuuksien johtava tutkija Suomessa on tällä hetkellä Lotta Uusitalo-Malmivaara (FT, dos.), joka toimii Helsingin yliopiston käyttäytymistieteellisessä tiedekunnassa erityispedagogiikan koulutusohjelmassa. Hänen tutkimukseensa pääsee tutustumaan täältä

Luonteenvahvuuksien kautta huomio saadaan kääntymään oppilaan vahvuuksiin eikä puutteisiin! Kun tuntee omat vahvuutensa, pystyy hyödyntämään niitä opiskelussa. Mielenkiintoista on se, että luonteenvahvuuksia voidaan mitata Lasten ja nuorten VIA-vahvuusmittarilla. Voit itsekin tehdä testin ja saada selville omat vahvuutesi ja niin sanotut kasvun vahvuudet, eli piirteet, joita voit itsessäsi kehittää.

Etsi itsestäsi hyvää!

linkit:


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti